Vincze Imre Református Általános Iskola

Megyei Hittanverseny Mocsán!

2013-11-20 09:42:20 / Beke Ferenc

Idén is megrendezésre került megyénkben a Református Hittanverseny, ezúttal Mocsán!


Idén is megrendezésre került megyénkben a Református Hittanverseny, ezúttal Mocsán!

Iskolánkból 28 gyermek vett részt ezen az alkalmon.

Az első osztályt kivéve minden évfolyamból, 4 fő jöhetett velünk a versenyre. A gyermekek korosztályokra lebontva, csapatokban próbálták ki tudásukat, kreativitásukat.

A versenyzők, menetlevéllel a kezükben járták az állomásokat, ahol különböző nehézségű, és összetételű feladatok várták őket!

A nap, egy reggeli áhítattal kezdődött, a mocsai Református Templomban, ahol a gyermekek megtudhatták, hogy mindannyian „Királyi gyermekek" vagyunk. Ezt követően átvonultunk a gyönyörűen felújított mocsai Általános Iskolába, ahol már vártak minket az érdekesebbnél érdekesebb feladatok.

„Királyi gyermekeink" nagyon jól érezték magukat, és a versenyen is nagyszerűen szerepeltek.

Az első korosztályban, első helyen végeztek a 3. osztályos tanulóink: Baranya Laura, Györke Melinda, Szabacsi Ágnes, Valakovics Zsanett.

A harmadik korosztályban pedig harmadik helyen végeztek a 8. osztályos tanulóink: Csonka Zoltán, Geng Péter, Harangozó Flóra és Nagy Réka.

 

De nyugodt szívvel mondhatom, mindegyik csapatunk kiválóan ügyeskedett a feladatok megoldásában, kivitelezésében.

Miután a feladatokkal végeztünk, az udvaron és az iskola épültében különböző foglalkozások várták a gyermekeket: kézművesség, udvari játékok stb.

A verseny végén, visszavonultunk a templomba, ahol az eredmények kihirdetése történt. Ezután énekeltünk még néhány ifjúsági éneket, átvettük a mindenki részére készített királyi koronákat, majd mindannyian hazaindultunk.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a napnak!