November az egészséges táplálkozás hónapja.
Ebből az alkalomból a 4. osztályosok egészséges harapnivalókat készítettek.
Nagy előkészületekkel telt a főzés előtti nap. A csapatok összedugták a fejüket, hogy kitalálják milyen ételeket készítsenek.
A nagy napon 6 csapat mérhette össze tudását az ételkészítés terén.
Az alapanyagokat az előre megbeszéltek szerint, mindenki otthonról hozta.
Az én csapatom 5 fogással készült: sopszka saláta, gyümölcssaláta, avokádókrémes kenyér, banánturmix, gyümölcstorta. Mindenki ügyesen kivette a részét a munkából.
A többi csapatban is hasonló finomságok készültek.
Mikor elkészültünk szépen megterítettünk és elkezdődött a lakmározás. Minden csapat megkóstolta a többiek remekművét is. Nekem legjobban a mi sopszka salátánk ízlett, amibe sok zöldséget kellett tenni. Az avokádóból készült krémünknek is nagy sikere volt.
Mikor már minden elfogyott, jóllakottan beszéltünk arról, hogy ezután sokkal több gyümölcsöt és zöldséget fogunk fogyasztani.
Mindenkinek nagyon tetszett ez a program. Remélem máskor is fogunk még ilyen jó napot tartani.
Bódis Réka
2013.11.28.
4.oszt.tanuló