Vincze Imre Református Általános Iskola

Heves megyében versenyeztünk

2014-05-06 08:50:16 / Beke Ferenc

Heves megyében versenyeztünk

Az idei tanév során Eötvös József Református Oktatási Központ által szervezett országos természettudományos versenyre több tanuló is jelentkezett iskolánkból.

Heves megyében versenyeztünk

Az idei tanév során Eötvös József Református Oktatási Központ által szervezett országos természettudományos versenyre több tanuló is jelentkezett iskolánkból. Az első alkalommal megrendezésre kerülő versenyre 12 iskola 62 tanulója nevezett be. A több fordulós verseny során a jelentkezőknek elgondolkodtató kísérletek és mérések mellett a matematikai tehetségüket is be kellett vetniük a siker érdekében. Többek között napórát készítettek, örvényt állítottak elő vagy éppen a napsugarak káros sugarai után kellett kutatniuk. A levelezős fordulók végeztével két 6. osztályos tanuló Horváth Tamás és Lantai Gergő jutott be a döntőbe.

A végső megmérettetést 2014-04-26-án rendezték meg Heves városában. Az ország legjobb 24 tanulójának itt másfél óra állt a rendelkezésére, hogy a változatos feladatokat megoldja. Amíg a diákok versengtek, a kísérőik megismerhették város történetét és híres szülötteinek alkotásait. Később a verseny izgalmait, fáradalmait a szervezők által biztosított ízletes ebéddel és egy kísérleti bemutatóval tudtuk feledni, kipihenni.

A döntőben végül Horváth Tamás a 4. helyet szerezte meg, Lantai Gergő pedig a 3. helyen végzett.

A kimagasló eredményhez ezúton gratulálunk és szeretnék még egyszer köszönetet mondani a szülőknek az utazáshoz nyújtott segítségéért.

 

Felkészítő tanár: Czérna Gábor

Galéria

Foldi J..JPG Foldi J. (2).JPG Foldi J. (3).JPG Foldi J. (4).JPG Foldi J. (5).JPG Foldi J. (6).JPG