Vincze Imre Református Általános Iskola

Országos Tanévnyitó ünnepség

2014-09-22 11:28:23 / Beke Ferenc

A kecskeméti református

A kecskeméti református templomban rendezték meg 2014. augusztus 29-én szombat délelőtt a Kárpát-medencei és Országos Református Tanév 2014/15-ös tanévnyitó ünnepélyét.  A református intézmények képviselői az eseményre határon túlról és országunk minden tájáról érkeztek: mintegy 120 intézményből közel 500 fő. A Tatai Református Egyházmegye közös buszt szervezett, ahol a megyében található intézmények vezetői, diákjai, tanárai és zászlóik is képviseltették magukat.

Magyarságtudatra, nemzettudatra, a tudás tiszteletére nevelnek a református oktatási intézmények - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek tanévnyitóján.

Huszár Pál főgondnok, a Zsinat világi elnöke tanévnyitó beszédében hangsúlyozta: nem csak a tehetség jár felelősséggel, a megszerzett tudás is felelősséggel jár. A főgondnok azt mondta, hogy a tantervi előírások az egyházi iskolákra is kötelező érvényűek, tanítványaik állják a sarat, nincs szégyenkezni valójuk.

A tanévnyitón református pedagógiai kitüntetések átadására is sor került.

Iskolánk is meglepetésben és adományban  részesült, hiszen 100.000 Ft értékben kaptunk 20 tanévkezdő csomagot a Református Szeretetszolgálattól. Köszönet és hála érte.

 

 

Galéria

évnyitó istentisztelet Kecskeméten (1).jpg Iskolák zászlóinak kivonzlása a templomból (1).jpg Iskolák zászlóinak kivonzlása a templomból.jpg országos tanévnyitó (1).jpg országos tanévnyitó.jpg Kecskeméti református templom.jpg