Vincze Imre Református Általános Iskola

A Nemzeti Színházban jártak a kocsi iskolások

2015-02-10 15:31:56 / Beke Ferenc

2015.február 8-án a budapesti Nemzeti Színházban a János vitéz című színdarabot nézték meg a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskola tanulói, néhány szülő és a tantestület több tagja.

2015.február 8-án a budapesti Nemzeti Színházban a János vitéz című színdarabot nézték meg a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskola tanulói, néhány szülő és a tantestület több tagja.
Hogyan jutottunk el az előadásra?

A Református Egyház Zsinatának Oktatási Osztályáról levelet kaptunk, amelyben tájékoztattak bennünket, hogy ingyenes jegyeket igényelhetünk a Nemzeti Színház bizonyos előadásaira. A színház igazgatója Vidnyánszky Attila biztosította a lehetőséget az egyházi iskolák tanulóinak.
Vasárnap délután szép kirándulóidőben indultunk el autóbusszal. Amikor megérkeztünk, már az épületek látványa is megragadta a gyerekeket. A Művészetek Palotája mellett található a színház épülete, amelyen többféle építészeti stílusjegy is megfigyelhető. Mindenki fokozott kíváncsisággal lépett be az előtérbe. A gyerekek a színház belő terét is igen szépnek találták.
Hamarosan csengettek, ezzel jelezvén, hogy a nézők foglaljanak helyet. A nézőtéren több száz általános iskolás gyerek ült, és néma csendben várták, hogy elkezdődjék az előadás. Petőfi Sándor méltán híres költeményét az 5. osztályosok már tanulták, így ők szinte a szereplőkkel együtt tudták mondani a szöveget. A Színművészeti Egyetem végzős növendékei adták elő a darabot. Az is nagyon tetszett a tanulóknak, hogy gyermek szereplők is játszottak az előadásban, így jobban figyeltek, és könnyebben azonosultak a hősökkel. Az előadás magas színvonalú és nagyon látványos volt. A gyerekek együtt izgultak János vitézzel a kalandok sorozatában. A leglátványosabb részei az előadásnak az Óperenciás tengeren való átkelés, és a tündérországi csodák voltak. János vitéz és Iluska újbóli találkozása után az előadás végén mindenki vastapssal jutalmazta a színészeket.
Emlékezetes vasárnap délutánt töltöttünk el együtt. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Nemzeti Színház vezetőségének és Vidnyánszky Attila igazgató úrnak. Az előadás élményeit a 4. osztályosok az alábbi rajzokban örökítették meg.

Kocs, 2015. február 10.

Beke Ferenc igazgató

Galéria

Nemzeti Színház.png János Vitéz1.jpg János Vitéz2.jpg János Vitéz3.jpg János Vitéz4.jpg